Saturday, February 9, 2008

Moekunstnik ja stilist Karolin Kuusik


"Mulle meeldib olla ärritatud ja ise teisi ärritada!” ütleb noor ja andekas moekunstnik Karolin Kuusik

Friday, February 8, 2008

Zoloog Aleksei Turovski

Zooloog Aleksei Turovski rääkis roti aasta alguse puhul rottidest.
ROTT (1936, 1948, 1960, 1972, 1984)
Tunneb ennast nagu rott, kes aetud põllule: tundmatu avarus, mine kuhu tahad ja tee mida tahad. Rotiaastal sündinud inimestel on algamas uus 12 aasta pikkune elutsükkel. Vähemalt ühes eluvaldkonnas tuleb uus algus. Tihti on aga nii, et uus algus ühes valdkonnas toob kaasa muudatusi ka teistes, ja nii tulebki täielik lõpparve varasema eluga.
Noortele ja seni vallalistele toob aasta oma teisepoole leidmise. Neile, kes abielus, sünnib laps või lapselaps. Tulevad uued tööalased võimalused teises linnas või koguni teises riigis. Rotil pole põhjust muudatusi karta.

Monday, February 4, 2008

Lauri (Lowry) Pihlap

Külas muusik Lauri (Lowry)Pihlap.
Tundub, et ka see, kas Lauril on Evely Ventsliga midagi või mitte läheb naistele rohkem korda kui Laurile endale.

Lauri üllatas naisi aasta alguses ka "Cosmo" kalendris poseerimisega:

"Olen kalendris kuldsetes poksijabokserites, päikeseprillide ja kettidega dändi, kes hoiab käes šokolaadi. Ainus, kelle silmi katavad prillid. Ju see šokolaad läks jumega kokku." Tundub, et sellise avalduse peale on Elisel ja Margitil nii mõndagi lisada :-)

Eelmise aasta lõpus ilmus Lowry debüütalbum "Split Personality". Kõik plaadil olevad 13 lugu pärinevad Lowry sulest.

Väikse viperusena kirjutas Lauri Elise plaadile pühenduseks "Helis"....

see väike viga sai parandatud ja nii Eve, Elis kui Margit läksid salvestuse lõppedes koju Lauri Pihlapi uut plaati kuulama.

Wednesday, January 30, 2008

Teatridiiva Merle Palmiste

Saate külaliseks on hiljuti glamuurikuningannaks kroonitud Merle Palmiste.
“Kui ma oleksin 10-15 aastat noorem, siis läheksin välismaale ennast täiendama ja prooviks seal töötada. Aga praegu on mul pere ja ma ei saa seda lähedaste arvelt teha.”
Naisnäitleja sõltub vanusest rohkem kui mõne teise elukutse esindaja, sest noortele naistele on teatris, filmis ja teles märgatavalt rohkem rolle kui keskealistele.

Merle Palmiste on muutunud palju huvitavamaks ja kaunimaks kui siis, kui ta lavakunstikateedrist teatrisse tuli. Ta pole kunagi olnud tütarlapse tüüpi ja need rollid, mida ta praegu mängib, on tunduvalt sisukamad kui Juliad või Opheliad, mille mängimise aeg on üürike.

Sunday, January 20, 2008

Luuleteraapia ja poetess Doris Kareva

Külas poetess Doris Kareva, kes rääkis muuhulgas ka sellest, kas talle mõjub teraapilisemalt luule kirjutamine või lugemine.
Eve ja Elise jaoks on teraapilised luuletused:
Elis:
Elis, Elis väikene,
poisikeste päikene.
Vaatab poisse, näpud suus,
südames on armastus
/autor: Elise täditütar/
Eve:
Kes hommikuti külas käib,
see asjatult ei longi,
teab igaüks, taram-taram,
et selleks hommik ongi.
/autor: Karupoeg Puhh/
Doris Karevaga käib igal kaasas ka tema koer, erandiks ei olnud ka "Tere õhtust!" saate stuudio. Operaator Kaido sai kutsaga suurepäraselt läbi.
Luuleterapeut Maria Treiverlaur:
"luuleteraapia tegeleb luule mõju uurimisega inimese psüühikale"

Tuesday, January 15, 2008

Bravuuritar Anu Saagim

Mis on juhtunud kollase ajakirjandusega? Alles andis "Tere õhtust!" saates intervjuu kõmuajakirjanduse endine kuninganna Ingrid Tähismaa. Sel korral on saatejuhtide pihitoolis seltskonnaajakirjast "Just" vallandatud Anu Saagim.
Mis mõttes vallandatud? Kes räägib vallandamisest?
Ma tahtsin "Justist" ise juba sügisel tulema tulla.
Mida teeb üks ajakirja peatoimetaja, kui tal ei ole enam ajakirja, mida peatoimetada.
Anu tahab kõigepealt puhata ja resisida. Ja kas Anu võttis oma sügisel uhkelt otsitud assistendi lahkudes kaasa ja kas see kena noormees assisteerib teda nüüd kodus? Kas uue ja tõsisema "Just" peatoimatejaks saab Priit Pullerits :-)?
" Aaa, see ongi siis see Kruuda uhke ja briljantne lahkumiskingitus?"
Tavaliselt kingitakse lahkumise puhul kruus või kell, Anul vedas, sai uhke sõrmuse.
Anu, kas sa oma uue Jaguariga sõidad juba Tallinna vahel ringi?
Auto ei olnud kusjuures abikaasalt mitte "Justist" lahkumise kingitus, vaid unustatud pulma-aastapäeva kompensatsioon.


Wednesday, January 9, 2008

Reedel saates Anu Saagim


Reedel saates äsja "Justi" peatoimetaja kohalt lahkunud Anu Saagim

Saates käis Kaire Vilgats

Saatekülaliseks oli suure energiaga Kaire Vilgats
Kaire ei usu ei ennustamisse, horoskoopidesse ega muusse hookus-pookusesse, kui siis ainult veesoontesse, tunduvad kuidagi käegakatsutavamad.
Kaire oleks uhke enda üle uhke kui aastal 2008 saaks võetud ja korralikult ette valmistatud 10 trompetitundi. Kaire tahab nimelt trompetit mängima õppida.

Monday, January 7, 2008

Süstemoloog Pargivaht

Uue aasta esimeses saates oli külas süstemoloog ja paralingvist Pargivaht, kes ennustas mida aasta 2008 toob
Pargivahi oraakli leiad:
http://www.infotaurus.com/index.php?tid=wrEM1keEMc2WrwWetGlcjqScM
infotaurus.com ja sealt link ORAAKEL

Saturday, January 5, 2008

Kohvipaksu pealt ennustamine

Tasseograafia ehk ennustamine kohvipaksu (teelehtede) pealt on lõbus, tervislik ja loominguline viis enda tundmaõppimiseks ja oma selgeltnägijavõimete arendamiseks. Samuti võib sellest saada meeldiv seltskondlik ajaviide.
Kõik käib rangelt reeglite järgi: jood kohvi ära, paned alustassi tassi peale, pöörad tassi ümber ja kohvipaksust moodustub mingi kujund. Esimese tassitäie pealt ennustatakse avaliku elu, teisega isikliku elu kohta
Väga oluline on ka see reegel, et joogi jooja ei tohi lugeda omaenda tassi – tassi peab kindlasti lugema keegi teine. Ennustaja peab koondama oma mõtted sellele, kelle tassi ta loeb ja nö avama oma südame, et ennustus saaks võimalikult selle inimese keskne. Isegi enne kui kohvipaksu või teelehti ‘lugema’ hakata, võiksid tähele panna järgmisi märke:Mullid tee või kohvi pinnal tähendavad, et raha on oodata.Kui mõned teelehed jäävad pinnale hõljuma, tähendab see, et tulemas on külalised. Hõljuvate teelehtede arv näitab mitu päeva külaliste tulekuni on.Kui alustassile satub eksikombel 2 lusikat, tähendab see, et varsti on sul oodata uudiseid kaksikute kohta.Kui lusikas asetatakse alustassile tagurpidi, tähendab see, et sinuni jõuavad uudised mõne lähedase sugulase terviseprobleemidest.
Joo oma tass peaaegu tühjaks, nii et natuke vedelikku jääb tassi põhja. Võta tass vasakusse kätte ja keeruta tassi kom korda päripäeva, nii et vedelik koos teelehtede või kohvipaksuga tassis ringi käib. Järgmise sammuna keera joogitass alustassile kummuli ja lase vedelikul alustassile nõrguda. Nüüd võta tass kätte ja asu tassipõhja järele jäänud kohvipaksust märke otsima ja lugema.
Lugemiseks hoia tass nii, et tassikõrv on suunatud küsija poole. Tassikõrv tähistab küsijat ja tema kodu, ning sümboleid loetaksegi selle järgi, kuidas need asetuvad tassikõrva suhtes.Tassi serv tähistab hiljutisi sündmusi. Mida tassi põhja poole sümbolid jäävad, seda kaugemal tulevikus vastavad sündmused aset leiavad. Tassi põhi tähistab õnnetusi. Tassikõrvast paremale jääv on tulevik, vasakule jääv minevik. Mida kaugemal tassikõrvast, seda kaugemal ajas (või ka füüsilise distantsi mõttes) on teatud sümbol. Esmalt vaata tassi: kas sulle hakkab silma midagi alljärgnevast?Selgesti eristuvad vedelikutilgad tassi külgedel või põhjas tähistavad pisaraid. Suur klomp teelehti või kohvipuru tähistab pahandusi. Kui see klomp on tassikõrva lähedal, tähendab see, et sa ise oled nende pahanduste põhjustajaks. Kui klomp on aga tassikõrva vastasküljel, pole sinul nendes pahandustes süüd. Pea meeles, et tekkivad kujundid ei pruugi olla nii selged ja ilmsed, ennustamiseks piisab, kui sa näed mingitki sarnasust konkreetse sümboliga.

Thursday, January 3, 2008

Reedeses saates kohvipaksu pealt ennustamine


Reedeses saates kohvipaksu pealt ennustamine ja süstemoloog Pargivaht ennustab mida toob meile uus aasta

Wednesday, January 2, 2008

2007 viimases saates olid külas

Ingrid Tähismaa, kes peatoimetas Eesti seltskonna-ajakirjanduse lipulaeva "Kroonikat" üle kümne aasta.
Eve jääb enesele kindlaks võrreldes hulgalise delikaatse info omanikena Jüri Pihli ja Ingrid Tähismaad, kes mõlemad selle pagasi olemasoluga nii mõnegi tuntud persooni püksid püüli sõeluma võiksid panna.
Ingrid leidis oma vaba aega sisustades ja kodus kappe kraamides sealt nii mõnedki hirmuäratavad luukered....(kusjuures mitte enda omad)
...., mille ta kunagi tulevikus (aja)kirjanduslikeks üllitisteks vormida lubas.
...ja jumestuskunstnik Meelis Krik, kes andis aastalõpu-pidude meiginõu ning juttu oli ka sellest, kas ja kui palju võiks mehed end jumestada.