Saturday, January 5, 2008

Kohvipaksu pealt ennustamine

Tasseograafia ehk ennustamine kohvipaksu (teelehtede) pealt on lõbus, tervislik ja loominguline viis enda tundmaõppimiseks ja oma selgeltnägijavõimete arendamiseks. Samuti võib sellest saada meeldiv seltskondlik ajaviide.
Kõik käib rangelt reeglite järgi: jood kohvi ära, paned alustassi tassi peale, pöörad tassi ümber ja kohvipaksust moodustub mingi kujund. Esimese tassitäie pealt ennustatakse avaliku elu, teisega isikliku elu kohta
Väga oluline on ka see reegel, et joogi jooja ei tohi lugeda omaenda tassi – tassi peab kindlasti lugema keegi teine. Ennustaja peab koondama oma mõtted sellele, kelle tassi ta loeb ja nö avama oma südame, et ennustus saaks võimalikult selle inimese keskne. Isegi enne kui kohvipaksu või teelehti ‘lugema’ hakata, võiksid tähele panna järgmisi märke:Mullid tee või kohvi pinnal tähendavad, et raha on oodata.Kui mõned teelehed jäävad pinnale hõljuma, tähendab see, et tulemas on külalised. Hõljuvate teelehtede arv näitab mitu päeva külaliste tulekuni on.Kui alustassile satub eksikombel 2 lusikat, tähendab see, et varsti on sul oodata uudiseid kaksikute kohta.Kui lusikas asetatakse alustassile tagurpidi, tähendab see, et sinuni jõuavad uudised mõne lähedase sugulase terviseprobleemidest.
Joo oma tass peaaegu tühjaks, nii et natuke vedelikku jääb tassi põhja. Võta tass vasakusse kätte ja keeruta tassi kom korda päripäeva, nii et vedelik koos teelehtede või kohvipaksuga tassis ringi käib. Järgmise sammuna keera joogitass alustassile kummuli ja lase vedelikul alustassile nõrguda. Nüüd võta tass kätte ja asu tassipõhja järele jäänud kohvipaksust märke otsima ja lugema.
Lugemiseks hoia tass nii, et tassikõrv on suunatud küsija poole. Tassikõrv tähistab küsijat ja tema kodu, ning sümboleid loetaksegi selle järgi, kuidas need asetuvad tassikõrva suhtes.Tassi serv tähistab hiljutisi sündmusi. Mida tassi põhja poole sümbolid jäävad, seda kaugemal tulevikus vastavad sündmused aset leiavad. Tassi põhi tähistab õnnetusi. Tassikõrvast paremale jääv on tulevik, vasakule jääv minevik. Mida kaugemal tassikõrvast, seda kaugemal ajas (või ka füüsilise distantsi mõttes) on teatud sümbol. Esmalt vaata tassi: kas sulle hakkab silma midagi alljärgnevast?Selgesti eristuvad vedelikutilgad tassi külgedel või põhjas tähistavad pisaraid. Suur klomp teelehti või kohvipuru tähistab pahandusi. Kui see klomp on tassikõrva lähedal, tähendab see, et sa ise oled nende pahanduste põhjustajaks. Kui klomp on aga tassikõrva vastasküljel, pole sinul nendes pahandustes süüd. Pea meeles, et tekkivad kujundid ei pruugi olla nii selged ja ilmsed, ennustamiseks piisab, kui sa näed mingitki sarnasust konkreetse sümboliga.

No comments: